Σε υψηλά διμήνου η μετοχή της Air China

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 10:04

Σε υψηλά δύο μηνών βρέθηκε σήμερα η μετοχή του μεγαλύτερου διεθνούς αερομεταφορέα της Κίνας, Air China, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι κινεζικοί αερομεταφορείς ενδεχομένως να προσθέσουν νέες πτήσεις προς Ταϊβάν.

Η μετοχή της μεγαλύτερης αεροπορικής στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε έως 8,2% στα 3,84 δολάρια Χονγκ Κονγκ, ενώ αυτή της China Southern Airlines, του Νο1 κινεζικού αερομεταφορέα βάσει πωλήσεων, σημείωσε κέρδη 4,5% στα 3,03 δολάρια Χ.Κ.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των υπόλοιπων αεροπορικών εταιρειών της χώρας, οι οποίες στις 4 Ιουλίου ξεκίνησαν πτήσεις προς την Ταϊβάν, εν μέσω εικασιών ότι θα αρθεί περαιτέρω ο περιορισμός που ισχύει εδώ και 59 χρόνια για πτήσεις προς την τελευταία.

Οι κινεζικοί αερομεταφορείς επιδιώκουν να ξεκινήσουν νέες πτήσεις, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος των καυσίμων και την επιβράδυνση της ζήτησης. Βάσει πρόσφατης συμφωνίας, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν 18 πτήσεις μετ’ επιστροφής την εβδομάδα προς την Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα