Προς τα 143 δολ. υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 11:56

Προς τα 143 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του «μαύρου χρυσού» στη Νέα Υόρκη, ως αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης του δολαρίου. Οι απώλειες είναι, ωστόσο, περιορισμένες λόγω των ανησυχιών για τη διαμάχη του Ιράν με τη Δύση αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το περασμένο Σάββατο, η Τεχεράνη ενέτεινε περαιτέρω τις ανησυχίες αυτές, καθώς ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, τονίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει «το δικαίωμά της στον εμπλουτισμό ουρανίου».

Στις 11.26’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αργού υποχωρούσε στα 143,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent κατέγραφε απώλειες 37 σεντς στα 144,05 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Παρασκευή, το NYMEX δεν ανακοίνωσε την επίσημη τιμή κλεισίματος λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες εξακολουθούν να προσφέρουν στήριγμα στις τιμές πετρελαίου», αναφέρει ο αναλυτής της Commodity Warrants Australia, Τόμπι Χάσαλ. Όπως τονίζει, «πέρα από το Ιράν, οι τιμές πετρελαίου θα εξαρτώνται επίσης αυτή την εβδομάδα από τις μεταβολές του αμερικανικού δολαρίου και τις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα