ΑΓΕΤ Ηρακλής: Εντάσσεται στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 17:06

Στο Οικουμενικό Σύμφωνο (GLOBAL COMPACT) των Ηνωμένων Εθνών εντάσσεται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΑΓΕΤ Ηρακλής. Όπως αναφέρεται σε αυτή, η δέσμευση της εταιρείας έγινε με επίσημη επιστολή που παρεδόθη εκ μέρους της διοίκησής της στον κ. Soren Petersen, επικεφαλής του δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου, η οποία εκφράζει την πρόθεση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής να υποστηρίζει και να λειτουργεί σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Συμφώνου.

Το Οικουμενικό Σύμφωνο είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, που ξεκίνησε το 1999, με πρωταρχικό στόχο την οικοδόμηση και προώθηση της κοινωνικής νομιμότητας των επιχειρήσεων και των αγορών. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση εταιρικής υπευθυνότητας παγκοσμίως που στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα εργατικά δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς, επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ο Όμιλος Lafarge, μέλος του οποίου είναι η ΑΓΕΤ Ηρακλής, έχει προσυπογράψει το Οικουμενικό Σύμφωνο από το 2003, ενώ συμμετέχει στις συμπράξεις και στις διεργασίες που προωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο την προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα