Σ. Καλατζάκου: Ξεκάθαρη θέση μας να μείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια του ομίλου Λαναρά

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 17:23
UPD:17:39

Διαμαρτυρία εργαζομένων του ομίλου Λαναρά στο υπουργείο Απασχόλησης

«Η ξεκάθαρη θέση του υπουργείου μας είναι να μείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια του ομίλου και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αρωγοί στους εργαζόμενους. Ζητήσαμε από την εργοδοτική πλευρά να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει και να μας ενημερώσει για το σχέδιο επαναλειτουργίας των εργοστασίων».

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου μετά από συνάντηση που είχε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία και με εκπροσώπους των εργαζομένων στα εργοστάσια του ομίλου Λαναρά στο υπουργείο.

Σοφία Καλατζάκου: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα

Ακούστε τις δηλώσεις της κ. Καλατζάκου

Η κυρία Καλαντζάκου πρόσθεσε πως όπως προέκυψε από τη συζήτηση το ζήτημα λειτουργίας είναι χρηματοδοτικό και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

«Εμείς ως Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων» κατέληξε.

ΓΣΕΕ ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης μέσω των διαχειριστριών τραπεζών με περαιτέρω δραστικό περιορισμό του ρόλου του κ. Λαναρά στο ιδιοκτησιακό και στο διοικητικό πεδίο, την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους και την εξόφληση των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα