Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 09:35
UPD:10:34

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ύστερα από τη σημαντική χθεσινή υποχώρηση της Wall Street, κι ενώ αναμένεται πτωτικό άνοιγμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές:

Euroxx: «Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών

του Χ.Α. θα ακολουθήσει καθοδική τροχιά, επηρεαζόμενη από την τάση των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών του εξωτερικού».

Marfin Analysis: «Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αδυναμία στο σημερινό άνοιγμα της αγοράς ύστερα από την αρνητική επίδοση των αμερικανικών αγορών στη χθεσινή συνεδρίαση».

Proton Bank: «Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σήμερα πτωτικά ύστερα από το αρνητικό κλείσιμο των αμερικανικών χρηματιστηρίων, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια (εκτιμάται ότι θα τα διατηρήσει σταθερά στο 5%, η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 14:00 ώρα Ελλάδος). Αναμένουμε πτωτικό άνοιγμα και στην εγχώρια αγορά».

Fortius Finance: «Το διεθνές περιβάλλον παραμένει ευμετάβλητο και καθοριστικό για τη περαιτέρω πορεία της εγχώριας αγοράς, ενώ η ψυχολογία των επενδυτών έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα που κατά την άποψή μας εμποδίζουν την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος, ικανού για διατηρήσιμη αντιστροφή της τάσης.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε επιστροφή πιέσεων και στην ελληνική αγορά και πλεύση παράλληλη με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα