Από Σεπτέμβριο τα μέτρα κατά της φτώχειας

«Δύσκολη συγκυρία διεθνώς»
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 12:18
UPD:12:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περνάμε μια δύσκολη συγκυρία διεθνώς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης ο οποίος είχε συνεργασία μιάμισης ώρας με τον πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης και οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο και μετά.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι η «κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου αυτή η δύσκολη συγκυρία να περάσει με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για την Ελλάδα».

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες θα στοχεύουν στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τη διεθνή οικονομική κρίση. Αναλυτικά, ο υπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση της εξής:

«Είχα μια συνεργασία με τον Πρωθυπουργό για τους τρόπους αντιμετώπισης της διεθνούς οικονομικής κατάστασης και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο και μετά, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι και η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα διατηρηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό και η αύξηση της απασχόλησης και η καλή κατάσταση που έχουμε αναφορικά με τη μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και ότι θα αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός και θα υπάρξει στήριξη των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τη διεθνή οικονομική κρίση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα