Κ. Καραμανλής: Στήριξη των ασθενέστερων στο μέτρο του δυνατού

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 15:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αλλά και να διασφαλίσουμε ότι πετύχαμε με πολλές θυσίες στο χώρο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το θέμα είναι διεθνές, αφορά όλον τον κόσμο και οφείλεται τόσο στη χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όσο και στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων και άλλων πρώτων υλών.

Δεν είναι πρόβλημα στενά οικονομικό, αλλά βαθύτατα κοινωνικό. Πλήττει πολλούς συμπολίτες μας και κυρίως τους εισοδηματικά ασθενέστερους και εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε εκείνους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «οφείλουμε να διασφαλίσουμε και όσα με θυσίες πετύχαμε στα χρόνια που πέρασαν στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, για να μην ανοίξει πάλι ένας νέος φαύλος κύκλος ελλειμμάτων και χρεών».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην ΕΕ έχουν διττό στόχο: να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα σημερινά προβλήματα και να προετοιμάσουν τις οικονομίες, ώστε να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας, που θα ακολουθήσει.

Είπε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισηγηθεί στοχευμένα μέτρα για τη εισοδηματική στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών της ΕΕ και την ενίσχυση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα