Συγκρατημένα αισιόδοξος ο υπ. Τουρισμού

«Ανυπόστατες» οι προβλέψεις για πτώση των αφίξεων κατά 5% έως 6%
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 14:48

Για «συγκρατημένη αισιοδοξία» όσον αφορά την τουριστική κίνηση φέτος, έκανε λόγο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός αντέχει και διατηρεί το μερίδιό του διεθνώς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός παρουσίασε τα μέχρι τώρα στοιχεία των αφίξεων από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, με βάση τα οποία στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου διαπιστώνεται αύξηση 3%, ενώ και τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο πρώτο τετράμηνο του 2008 καταδεικνύουν άνοδο 3,2%. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, οι προβλέψεις για πτώση των αφίξεων κατά 5% έως 6% όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ήταν ανυπόστατες και μόνο κακές υπηρεσίες προσέφεραν, για να επισημάνει επίσης πως η χώρα μας σημειώνει φέτος τα καλύτερα ποσοστά αφίξεων σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός, η αγορά της Αγγλίας αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα και αναμένονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από τους Βρετανούς. Η Γερμανία εμφανίζει άνοδο 4% έως 5%, η αγορά της Ρωσίας αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή με αύξηση 35%, η Ιταλία σημειώνει άνοδο 6%, οι ΗΠΑ άνοδο 12%, το Βέλγιο άνοδο 6%, η Ρουμανία άνοδο 9%, η Βουλγαρία άνοδο 15%, η Κίνα άνοδο 15%, η Ολλανδία άνοδο 8% κτλ.

Ο υπουργός στάθηκε επίσης στην ανοδική πορεία της κρουαζιέρας, καθώς όπως εκτίμησε, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα πιάσουν λιμάνι σε ελληνικά νησιά το 2008, θα είναι διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. Ιδιαίτερη άνθηση εμφανίζει και το γιότινγκ, με εκτιμώμενη άνοδο πάνω από 10% φέτος.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το επεισόδιο σε έκθεση του ΕΟΤ στην Ιταλία, όπου Σκοπιανοί έγραψαν συνθήματα κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι πρόκειται για «μικρότητες ανθρώπων», και πρόσθεσε ότι αντίστοιχες εκθέσεις θα συνεχιστούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα