ΣΕΒ: Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν μπορεί να κωφεύει στα κελεύσματα των καιρών

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 19:25

«Τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου δεν ταυτίζονται με τα ειδικότερα συμφέροντα της όποιας οικονομικής συντεχνίας, ομάδας ή μεμονωμένης επιχείρησης».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του για το φόρο υπεραξίας.

Σημειώνει ακόμη ότι η πρόταση αρχής την οποία υπέβαλε προς περαιτέρω μελέτη στο Υπουργείο Οικονομίας σχετικά με τη φορολόγηση των stock options και των χρηματιστηριακών συναλλαγών, που πραγματοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποκομίζουν μεγάλες υπεραξίες στους συναλλασσόμενους, είχε ως στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

Συνεχίζοντας χαρακτηρίζει την πρότασή του «οικονομικά ρεαλιστική, καθώς το μέτρο έχει υιοθετηθεί από τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια, και κοινωνικά δίκαιη».

«Ο ΣΕΒ εκφράζει μία σύγχρονη επιχειρηματική τάξη που έχει συνείδηση του ρόλου και των ευθυνών της έναντι του συνόλου της κοινωνίας. Αυτή η αρχή και αντίληψη διέπει όλα τα μέλη του. Ο επιχειρηματικός κόσμος ούτε θέλει ούτε μπορεί να κωφεύει στα κελεύσματα των καιρών -που σήμερα απαιτούν από όλους μας κοινή προσπάθεια και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης» προστίθεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα