Ανάσα στα χρηματιστήρια

Με εξαίρεση το μειωμένο κατά 0,41% FTSE 100
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 00:01
UPD:00:23

Η νέα σημαντική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ και οι θετικές εταιρικές ειδήσεις προσέφεραν χθες στήριγμα στις μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στη Wall Street τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου και η αύξηση μερίσματος από την τράπεζα Wells Fargo, καθώς και η ανακοίνωση για κέρδη-ρεκόρ από την Intel ήταν αρκετά για αντισταθμίσουν τις ανησυχίες από την έκρηξη του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών.

Στην Ευρώπη οι δείκτες των μεγάλων κεφαλαιαγορών -με μοναδική εξαίρεση του Λονδίνου- έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε τελικά στις 1.114,97 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,4%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 1,6%. «Οδηγοί» στην άνοδο ήταν ο τραπεζικός τομέας, που το τελευταίο διάστημα έχει συνήθως το ρόλο του αρνητικού πρωταγωνιστή, αλλά και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που επηρεάστηκαν θετικά από την υποχώρηση του γιεν έναντι του δολαρίου.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ωστόσο, ο FTSE 100 δεν ακολούθησε την ανάκαμψη των άλλων ευρωπαϊκών δεικτών, με αποτέλεσμα να τερματίσει στις 5.150,6 μονάδες, μειωμένος κατά 0,41%. Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05%.

ΝΑΤΑΣΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα