Στήριξη Γ. Αλογοσκούφη στον Παν. Βουρλούμη

Εισαγόμενο φαινόμενο η έξαρση του πληθωρισμού
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 10:30
UPD:12:03

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είναι πολύ καλός manager, τίμιος και ικανός άνθρωπος και συνέβαλε στην εξυγίανση του Οργανισμού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης στο ρ/σ Σκάι.

Επισήμανε ακόμη ότι η εξαγορά της Γερμανός λειτούργησε υπέρ του ΟΤΕ και της Cosmote και πως η Δικαιοσύνη ελέγχει κάποιες διαστάσεις της συναλλαγής.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των δημοσίων εσόδων, ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση λόγω της κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση της ζήτησης πιο σφιχτή τραπεζική χρηματοδότηση. Σε περιόδους κρίσης αυξάνεται η φοροαποφυγή, υπογράμμισε ο υπουργός.

O κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ακόμη ότι επιδιώκεται ενίσχυση της δικαιοσύνης στο φορολογικό σύστημα.

Εισαγόμενο φαινόμενο η έξαρση του πληθωρισμού

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων διεθνώς οφείλεται μεταξύ άλλων στην υπερθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας και στη μεγάλη ρευστότητα καθώς και τα χαμηλά επιτόκια τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά, σωστά και αξιόπιστα.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι οι προβλέψεις για την πορεία των τιμών είναι δύσκολες και πως η έξαρση του πληθωρισμού από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη χώρα μας είναι εισαγόμενο φαινόμενο.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας πρέπει να στραφεί σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Σε ό,τι αφορά το ταμείο κατά της φτώχειας, ο υπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα είναι «στοχευμένα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα