Πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 11:38

Πτώση σημειώνει σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ εν μέσω δυσοίωνων εκτιμήσεων για τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με προβλέψεις οικονομολόγων, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών, ενώ η βιομηχανική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για όγδοο διαδοχικό μήνα.

Αρνητικά επηρεάζει το δολάριο και δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο funds διαχείρισης κεφαλαίων επιδιώκουν να μειώσουν την έκθεσή τους στο αμερικανικό νόμισμα, περιορίζοντας την ανάκαμψη που κατέγραψε την προηγούμενη ημέρα λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου και του ράλι των μετοχών.

Αναλυτές δήλωσαν ότι το δημοσίευμα στη Financial Times υπογραμμίζει τη σταδιακή μεταστροφή από το δολάριο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και τροφοδότησε την υποχώρησή του σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του ευρώ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ο διοικητής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των Fannie Mae και Freddie Mac, ενώ αναφερόμενος στο αδύναμο δολάριο, τόνισε ότι «μια παρέμβαση θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη εφόσον συμβαίνει σπάνια».

Οσον αφορά στην ανάπτυξη, επανέλαβε τις εκτιμήσεις της FED για επιβράδυνση κατά το δεύτερο εξάμηνο, και ανάκαμψη από το επόμενο έτος.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:29, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,5861 δολάρια έναντι 1,5827 δολαρίων το βράδυ της Τετάρτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα