Ακτοπλοΐα - Για δικαίωση κάνουν λόγο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008 13:25
UPD:13:29

«Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη στρεβλώσεων του ανταγωνισμού στον κλάδο της ακτοπλοΐας, επαληθεύει και δικαιώνει τις, επί τρία συναπτά έτη, θέσεις και καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ».

Τα παραπάνω δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, έπειτα από την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού,σχετικά με την αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/18/1540529.htm .

«Τα γεγονότα, για μία ακόμα φορά, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την ύπαρξη ανταγωνισμού και μηχανισμών ελέγχου της αγοράς», πρόσθεσε η κ. Τσουρή.

«Η παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού των ακτοπλοϊκών εταιρειών επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΣΥΝ, που εδώ και μήνες φώναζε για την ύπαρξη καρτέλ στην ακτοπλοΐα και για την αλματώδη αύξηση των εισιτηρίων των πλοίων», τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΝ.

Επισημαίνει ωστόσο πως «το γεγονός ότι η παραπομπή γίνεται κατόπιν έρευνας 14 μηνών και θα συζητηθεί στις 9 Οκτωβρίου, αφ΄ ενός αφήνει ανενόχλητες τις εταιρείες να κερδοσκοπούν ολόκληρη τη θερινή περίοδο εις βάρος των επιβατών, αφ΄ ετέρου υποδηλώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης να χτυπήσουν τα καρτέλ και την ακρίβεια».

Ποιες εταιρείες παραπέμπονται

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες παραπέμπονται στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι οι εξής: Mινωικές Γραμμές, Hellenic Seaways, ΑΝΕΚ, Blue Star, ΣΑΟΣ, ΛΑΝΕ, ΝΕΛ, G.A. Ferries του κ. Γεράσιμου Αγούδημου, Agoudimos Lines του κ. Αλέξανδρου Δ. Αγούδημου, Strintzis Lines του κ. Παναγή Στρίντζη, Goutos Lines του κ. Γιώργου Γούτου, Ventouris Lines του κ. Ευάγγελου Βεντούρη, Alpha Ferries του κ. Γ. Πετρογιαννάκη και Ionian Ferries του κ. Δ. Τυρογαλά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα