Εφοδος της ΥπΕΕ στον ΟΣΕ

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008 13:43
UPD:13:54

Ελέγχους στους κυριότερους σταθμούς του ΟΣΕ και της Θεσσαλονίκης διενεργεί από το πρωί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ), έπειτα από τις αποκαλύψεις για παραποιημένα παραστατικά και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από σκραπ, αλλά και τις καταγγελίες για υπέρβαρες αμαξοστοιχίες.

Την είσοδο «ράμπο» για εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά του ΟΣΕ προανήγγειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/18/1540660.htm .

Ταυτόχρονα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες για διαφθορά στο ΟΣΕ διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτης Πούλιος, ενώ το αργότερο έως την Δευτέρα η Διοίκηση της ΕΔΙΣΥ (θυγατρική του ΟΣΕ) καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αναφορικά με τις συμβάσεις πώλησης σκραπ (παλιοσίδερα), οι οποίες επέφεραν μεγάλη οικονομική ζημιά στον Οργανισμό.

Μιλώντας χθες στο περιθώριο παρουσίασης κινητών μονάδων ΚΤΕΟ ο κ. Χατζηδάκης εμμέσως παραδέχτηκε τη δράση παραβατικών συμπεριφορών από στελέχη του ΟΣΕ, δήλωσε όμως αποφασισμένος να προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση μέτρων εξυγίανσης του Οργανισμού.

Τέλος, την εντολή του πρωθυπουργού για παραδειγματική τιμωρία όσων στη δημόσια διοίκηση έχουν αποδεδειγμένα ακολουθήσει παραβατικές συμπεριφορές, μετέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα