Βραβεία σε καινοτόμα επενδυτικά σχέδια

Χρηματοδότηση της κάθε πρότασης με 300 χιλ. ευρώ
Κυριακή, 20 Ιουλίου 2008 08:31

Τα δεκατρία Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης, που βραβεύτηκαν στο σχετικό διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και θα ενισχυθούν με ποσό έως 300.000 ευρώ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος υφυπουργός ΥΠΟΙΟ, Γιάννης Παπαθανασίου.

Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2006, είχε στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, φορέων και εταίρων, ώστε να προτείνουν από κοινού καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις για τις περιοχές τους και, ειδικότερα, η πρόσκληση αφορούσε σε μειονεκτικές ορεινές, νησιωτικές, γεωργικές και υποβαθμισμένες αστικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, πρόκειται για τις προτάσεις εκείνες που προωθούν τις πιο καινοτόµες - ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες ιδέες προκειμένου να επιλεγούν ως πρότυπες. Οι 13 προτάσεις που βραβεύθηκαν θα χρηματοδοτηθούν και συγκεκριμένα για κάθε πρόταση θα διατεθεί ποσό ύψους μέχρι 300.000 ευρώ για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών.

Συνολικά κατατέθηκαν 137 προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή, μέλη της οποίας ήταν εκπρόσωποι επτά συναρμόδιων υπουργείων, κοινωνικών εταίρων και των 13 περιφερειών. Η αρχική αξιολόγηση έγινε με βάση την αρτιότητα των φακέλων ως προς τους όρους της πρόσκλησης και στη συνέχεια οι προτάσεις αξιολογήθηκαν σε σχέση με το περιεχόμενό τους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία των προτάσεων, τη ρεαλιστικότητα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, τη δυνατότητα κινητοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων και τεχνογνωσίας και την επιλεξιμότητά τους στο ΕΣΠΑ.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, επισημαίνει ότι «η βράβευση των συγκεκριμένων ΠΚΣΑ δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες προτάσεις δεν θα αξιοποιηθούν. Οι τοπικοί φορείς έχουν στα χέρια τους έτοιμες αναπτυξιακές ιδέες, οι οποίες έχουν τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν από τα ΠΕΠ.

Επιπλέον, τα ΠΚΣΑ ανοίγουν πλέον το δρόμο για τη χρηματοδότηση καινοτόμων, φιλόδοξων σχεδίων ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα