Πόλσον: «Κρίσιμο» για την εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το σχέδιο διάσωσης των Fannie, Freddie

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008 09:08
UPD:09:17

Έκκληση για υπερψήφιση του σχεδίου που πρότεινε ο ίδιος για τη διάσωση των κρατικών εταιρειών χορήγησης στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας Χένρι Πόλσον, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η εξασθένηση της εμπιστοσύνης στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Όπως επισήμανε ο Πόλσον χθες, μιλώντας σε εκπομπή του CNN, οι διεθνείς επενδυτές «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς στις ΗΠΑ κατανοούμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ιδρύματα για τις κεφαλαιαγορές». Παρόλα αυτά, αρνήθηκε να απορρίψει τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών για ένα δεύτερο πακέτο μέτρων.

Ο αμερικανός υπουργός επανέλαβε πως είναι αισιόδοξος πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει το προτεινόμενο σχέδιό του, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής υλοποίησης απεριόριστων κρατικών επενδύσεων στις δύο εταιρείες, οι οποίες χορηγούν περίπου το ήμισυ των συνολικών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Ο Πόλσον τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία είναι η βελτίωση της κατάστασης στην αγορά στέγης, όπου οι Fannie Mae και Freddie Mac αποτελούν σημαντικές πηγές χρηματοδότησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα