Μυτιληναίος: Θετική απόφαση του ΣτΕ για την Endesa Hellas

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008 09:23
UPD:09:28

Απορρίφθηκε, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 18 Ιουλίου 2008, η αίτηση περιβαλλοντικής οργάνωσης για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του Σταθμού παραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου 430MW της Endesa Hellas στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Όπως σημειώνει ο όμιλος Μυτιληναίου σε σχετική ανακοίνωση, ο ανάδοχος του έργου, Μέτκα, έχει ήδη παραλάβει τον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων των αεριοστροβίλων και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η κατασκευή του σταθμού να ολοκληρωθεί το νωρίτερο δυνατόν εντός του 2009.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συγκεκριμένος σταθμός αυτός είναι ο δεύτερος μεγάλος Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Endesa Hellas. Προηγήθηκε ο Σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΣΗΘ) 334MW, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και παράγει Θερμότητα (ατμό) για την παραγωγική διαδικασία του Αλουμινίου, και Ηλεκτρισμό για το Σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Endesa Hellas είναι κοινή εταιρεία του ισπανικού ενεργειακού κολοσσού Endesa και του Ομίλου Μυτιληναίος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα