ΔΕΗ: Διαγωνισμός για τη νέα θερμοηλεκτρικής μονάδας στη Μελίτη Φλώρινας

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 17:45

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε σήμερα απόφαση για τη διεξαγωγή διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο τη «Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας ΙΙ στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μελίτης, συνολικής Ισχύος 420-450 MW, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα Παροχής Θερμικής Ενέργειας ισχύος 70 MWth για Τηλεθέρμανση».

Ο προϋπολογισμός για τη νέα θερμοηλεκτρική Μονάδα ανέρχεται σε 675 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα αντιρρυπαντικά συστήματα και με πρόβλεψη ενσωμάτωσης τεχνολογίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη. Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του ανωτέρω έργου ανέρχεται σε 52 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Η κατασκευή της νέας θερμοηλεκτρικής μονάδας στη Μελίτη της Φλώρινας εντάσσεται στη στρατηγική της ΔΕΗ για αντικατάσταση παλαιών Μονάδων με την ανάπτυξη νέων θερμοηλεκτρικών μονάδων, οι οποίες θα εξασφαλίσουν καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις από τις προς αντικατάσταση παλαιές και θα είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα