Pfizer: Υπερδιπλάσια κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 14:15
UPD:14:37

Υπερδιπλάσια ήταν τα κέρδη της Pfizer, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, στο δεύτερο τρίμηνο, χάρη στις περικοπές δαπανών στις οποίες προέβη η εταιρεία και στην ενίσχυση των πωλήσεων εκτός ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,27 δισ. δολάρια ή 18 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων ανήλθαν στα 55 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά ένα σεντ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 9% και έφτασαν στα 12,1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη της Pfizer είχαν βυθιστεί ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω των μειωμένων εσόδων από το δημοφιλέστερο σκεύασμα της εταιρείας, το χάπι για τη χοληστερίνη Lipitor, και των χαμηλότερων πωλήσεων του Norvasec για την αρτηριακή πίεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Τζέφρι Κίντλερ έχει προωθήσει στο διάστημα αυτό προγράμματα περικοπής δαπανών, όπως κλείσιμο ορισμένων ερευνητικών εργαστηρίων και παραγωγικών μονάδων και περισσότερες από 11.000 απολύσεις.

Οι μετοχές της ενισχύθηκαν χθες κατά 1,4% στα 18,35 δολάρια, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο NYSE. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών έχουν καταγράψει απώλειες 27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα