Gazprom: Συμφωνία με PDVSA για την πιστοποίηση των αποθεμάτων του Ayacucho 3

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 14:21

Η OAO Gazprom και η Petroleos de Venezuela S.A. (PdVSA) υπέγραψαν χθες συμφωνία συνεργασίας για το συγκρότημα Ayacucho 3 στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα στη ζώνη πετρελαίου Orinoco.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη υπό την παρουσία του Ρώσου Πρόεδρου Dmitry Medvedev και του Προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία, αφορά στην αξιολόγηση και πιστοποίηση των αποθεμάτων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρία Gazprom Latin America B.V., θυγατρική της OAO Gazprom, θα ολοκληρώσει από κοινού με την εταιρία PdVSA, μέχρι το τέλος του 2008 το γεωλογικό προσχέδιο, την αξιολόγηση και την εκτίμηση των αποθεμάτων του συγκροτήματος, τα οποία κατόπιν θα πιστοποιηθούν από ανεξάρτητο ελεγκτή.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών συσκέψεων, η Gazprom και η PdVSA συζήτησαν ακόμα την προετοιμασία της τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης των επενδύσεων για την ανάπτυξη σημαντικού πεδίου εκμετάλλευσης πετρελαίου στη ζώνη πετρελαίου Orinoco της περιοχής, καθώς επίσης και την πρόοδο του υπό εξέλιξη έργου Rafael Urdaneta.

Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας εξέφρασε το ενδιαφέρον της για μια πιθανή συμμετοχή της OAO Gazprom στο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου Delta Caribe Oriental, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη των αποθεμάτων Mariscal Sucre και Deltana Platform, καθώς επίσης και την κατασκευή ενός εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα.

Τέλος, οι δύο πλευρές συζήτησαν την ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των εταιριών για τη δημιουργία της υποδομής φυσικού αερίου της Βενεζουέλας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα