Daimler: Πτώση 25% στα κέρδη β' τριμήνου

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 12:55
UPD:13:10

Πτώση των κερδών της στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς κατά 25% ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, επικαλούμενη τις απώλειες από την πώληση του μεριδίου της στην Chrysler. Η εταιρεία αναθεώρησε, παράλληλα, προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ετήσια κερδοφορία.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. ευρώ έναντι 1,85 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, με την εταιρεία να χαμηλώνει τον «πήχυ» για τα κέρδη προ φόρων και τόκων του 2008 σε περισσότερα από επτά δισ. ευρώ. Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της ανέφερε ότι τα κέρδη θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 7,7 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, η πώληση του μεριδίου της στην Chrysler περιόρισε τα προ φόρων και τόκων κέρδη της στο εν λόγω τρίμηνο κατά 373 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις οχημάτων της Mercedes-Benz αυξήθηκαν κατά 11%, ενώ τα έσοδά της ενισχύθηκαν ελαφρώς κατά 1%. Στην Daimler Trucks, οι πωλήσεις εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 10%, ενώ τα κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα