Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς η άνοδος των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής περιόρισαν την πτώση των τραπεζικών μετοχών μετά την πρόβλεψη της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. για μείωση των κερδών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 132,93 μονάδες στις 10:57 π.μ. στο Τόκυο. Περισσότερες από τρεις μετοχές κινούντο ανοδικά σε κάθε δύο που σημείωναν πτώση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 133.436,88 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 1,3%. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊβάν μετά το πλήγμα του τυφώνα «Fung-Wong».

Στις 25 Ιουλίου οι μετοχές στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,4% περιορίζοντας την εβδομαδιαία πτώση του εν μέσω αύξησης των εικασιών ότι η χειρότερη οικονομική συρρίκνωση υποχωρεί μετά τις καλύτερες προβλέψεις για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε άνοδο 0,3% στις 25 Ιουλίου, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 0,8% και ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα