Στα χαμηλότερα επτά εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 07:03

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων διαπραγματεύθηκε στη Ν. Υόρκη το αργό πετρέλαιο μετά την υποχώρησή του στις 25 Ιουλίου εν μέσω ενδείξεων ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ αυξάνουν την παραγωγή τη στιγμή που η χρήση καυσίμων στις ΗΠΑ και την Ασία μειώνεται.

Ο ΟΠΕΚ αύξηση την παραγωγή κατά 200.000 ημερησίως τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της PetroLogistics Ltd. την εβδομάδα που πέρασε. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ εν μέσω εικασιών ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης Ιράν και ΗΠΑ δεν υπάρχει πια και επειδή το δολάριο ανατιμήθηκε, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Οργανισμού Chakib Khelil στις 26 Ιουλίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 123,23 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 7:13 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Στις 25 Ιουλίου τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,23 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 123,26 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 4 Ιουνίου. Την εβδομάδα που πέρασε το πετρέλαιο υποχώρησε 4,8%.

Το αργό έχει υποχωρήσει περίπου 24 δολ. το βαρέλι από τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι που αναρριχήθηκε στις 11 Ιουλίου. Οι εντάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ώθησαν τις τιμές του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών εν μέσω ανησυχιών ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στην ισλαμική δημοκρατία εάν η διπλωματία αποτύχει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα