Coca-Cola 3E: Συνομιλίες για την απόκτηση της ιταλικής Socib

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 16:38
UPD:16:41

Σε συνομιλίες για την εξαγορά του δεύτερου μεγαλύτερου ιταλικού εμφιαλωτή των αναψυκτικών Coca-Cola, Fanta και Sprite είναι η ιταλική μονάδα της ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως Coca-Cola Hellenic, όπως αποκάλυψαν τη Δευτέρα πηγές και από τις δύο εταιρείες.

Η Italgrob, η ιταλική συνομοσπονδία διανομέων ποτών χονδρικής πώλησης, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Coca-Cola HBC, που ελέγχεται από την Coca-Cola Hellenic, αναμένεται να εξαγοράσει την Socib SpA, της οποίας τα εμφιαλωμένα ποτά πωλούνται στη νότια Ιταλία.

«Επιβεβαιώνουμε ότι γίνονται συνομιλίες», ανέφερε η πηγή από την Coca-Cola Hellenic, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τη διενέργεια συνομιλιών επιβεβαίωσε και πηγή από την Socib, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Η συμφωνία, εάν προχωρήσει, θα αποδυναμώσει τον ανταγωνισμό στον ιταλικό κλάδο ποτών, όπου η Coca-Cola HBC έχει το δικό της δίκτυο διανομής στα βόρεια της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Italgrob, Τζιουζέπε Κουτσιόλ. «Μιλάμε για ένα νέο βήμα στην πολιτική της μονοπώλησης της ιταλικής αγοράς από την εταιρεία (Coca-Cola), που λειτουργεί είτε στο επίπεδο των προϊόντων είτε της διανομής», σημείωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα