Σύσκεψη για την ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 16:44

Η ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την οποία συγκάλεσε ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης μετά την ελαφρά πρόσκρουση μεταξύ δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε διερεύνηση κάθε περιστατικού, απόδοση ευθυνών όταν και όπου προκύπτουν, εντατικοποίηση των ελέγχων και πλήρη εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Επίσης, εξετάστηκε η πορεία εφαρμογής των μέτρων, που είχαν αποφασιστεί μετά το ατύχημα του Ε/Γ-Ο/Γ «Θεόφιλος».

Επίσης, ο υπουργός αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στην Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, στην Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με κοινοποίηση στην ΠΕΠΕΝ, με αντικείμενο τις υπάρχουσες υποχρεώσεις για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στα επιβατηγά πλοία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Απόστολος Πουλιάκας, ο Υπολιμενάρχης Πειραιά Πλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Καράμπαμπας, ο Αρχιπλοηγός κ. Βασίλης Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός της Γραμματέας κ. Αχιλλέας Ταρλάμης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα