Lufthansa: Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:37

Συνεχίζουν σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους το προσωπικό εδάφους και οι ιπτάμενοι συνοδοί της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa με αίτημα την αύξηση μισθών κατά 9,8% αναγκάζοντας την εταιρεία να προχωρήσει σε νέες ακυρώσεις πτήσεων, καθώς το συνδικάτο Verdi επέκτεινε την κινητοποίησή του και σε άλλα αεροδρόμια.

Η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι εννέα από τα αεροσκάφη της είναι ήδη καθηλωμένα στο έδαφος διότι δεν πέρασαν από την καθιερωμένη συντήρηση. Η εταιρεία ακύρωσε 16 εσωτερικές πτήσεις από τρία αεροδρόμια. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι εξωτερικές πτήσεις δεν έχουν θιγεί.

Το συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε ότι επέκτεινε την απεργία από τα αεροδρόμια του Μονάχου, της Φρανκφούρτης και του Αμβούργου, στη Νιρεμβέργη και τα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου. θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

Οι πιλότοι της εταιρείας δεν συμμετέχουν την απεργία.

Το συνδικάτο προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της απεργίας θα γίνουν περισσότερο αισθητές κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις επόμενες ημέρες.

Η Lufthansa προσφέρει στους εργαζόμενους αύξηση κατά 6,7% σε δύο στάδια τους επόμενους 21 μήνες και καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.

Η Lufthansa εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 150.000 επιβάτες ημερησίως και απασχολεί 100.000 ανθρώπους. Ο Ιούλιος είναι ένας από τους μήνες με πολύ αυξημένη κίνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα