Nomura: Απρόσμενες ζημίες στο α’ τρίμηνο χρήσης

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:43

Απρόσμενες ζημίες ύψους 76,6 δισ. γιεν (713 εκατ. δολάρια) εμφάνισε η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας Nomura Holdings, κατά το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, λόγω της χαμηλότερης κερδοφορίας στο τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών και των αυξημένων επισφαλειών της.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2007, η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 75,9 δισ. γιεν. Οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο πτώση των κερδών στα 30 δισ. γιεν.

Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο 55χρονος Kenichi Watanabe, η Nomura έχει δει τα κέρδη της από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και την χρηματοδότηση πωλήσεων μετοχών και ομολόγων να «βυθίζονται», εν μέσω επιδείνωσης της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης.

Στόχος της εταιρείας, η οποία δεν κατορθώνει να πετύχει αύξηση της κερδοφορίας της για έβδομη φορά σε διάστημα οκτώ τριμήνων, είναι να τετραπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της από την Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, σε 100 δισ. γιεν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όπως αποκάλυψε η Nomura, οι πιστωτικές επισφάλειες έναντι των λεγόμενων monoline ασφαλιστών οδήγησαν σε ζημίες 63,1 δισ. γιεν. Τα κέρδη από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές υποχώρησαν κατά 90% στα 10,5 δισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα