Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 07:02
UPD:07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση καλύτερων από ότι αναμενόταν αποτελεσμάτων από τη Matsushita Electric Industrial Co. και την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα 12 εβδομάδων περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομική συρρίκνωση παγκοσμίως θα βλάψει τα κέρδη.

Οι μετοχές της Matsushita, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης αναρριχήθηκαν τα μέγιστα σε τρεις μήνες στο Τόκυο. Οι μετοχές της Korean Air Lines Co. οδήγησαν τις αεροπορικές εταιρείες υψηλότερα καθώς το φθηνό πετρέλαιο περιορίζει το κόστος των καυσίμων. Οι μετοχές της Sony Corp., της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας της Matsushita, κινήθηκαν πτωτικά μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της για το σύνολο του έτους.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 131,57 μονάδες στις 10:57 π.μ. στο Τόκυο. Πέντε μετοχές κινούντο ανοδικά σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες, με εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη να σημειώνουν κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 13.328,84 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε χθες άνοδο 2,3%, καθώς οι μετοχές των εταιρειών λιανικής έκαναν ράλι μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών τον Ιούλιο από τα χαμηλότερα επίπεδα 16 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα