Πρόστιμα 139.224 ευρώ στον ΟΛΠ για περιβαλλοντικές και πολεοδομικές αυθαιρεσίες

Από τη Νομαρχία Πειραιά
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 10:58

Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 139.224 ευρώ προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά σε βάρος της ΟΛΠ ΑΕ, καθώς, όπως υποστηρίζει, πραγματοποιούσε εργασίες κατεδάφισης κτισμάτων μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια και έγκριση από τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για κτίρια, τα οποία βρίσκονται στη χερσαία ζώνη του ΟΛΠ στον Δήμο Δραπετσώνας, επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και επί της οδού Κανάρη. Τα κτίρια, που κατά το παρελθόν στέγαζαν γραφεία, είχαν συνολικό εμβαδό 629,45 τ.μ.

Συγκεκριμένα, το μικτό κλιμάκιο ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά διαπίστωσε κατά την επιτόπια αυτοψία του ότι διενεργούνταν εργασίες κατεδάφισης όμορων κτισμάτων ενός διωρόφου, δύο ισογείων, ενός κλιμακοστασίου, καθώς και καθαίρεση στέγης από ελλενίτ, χωρίς να έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο οικοδομική άδεια από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας.

Επίσης, διαπίστωσε πως για την καθαίρεση της στέγης από ελλενίτ δεν είχε εκδοθεί από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας έγκριση σχεδίου εργασιών αποξήλωσης αμιάντου, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Όπως επισημαίνουν οι ελεγκτές περιβάλλοντος, η καθαίρεση της στέγης που είχε συνολικό εμβαδό 176 τ.μ. προκαλούσε ρύπανση στο περιβάλλον, εγκυμονώντας ταυτόχρονα κινδύνους για τους πολίτες και το περιβάλλον.

«Για το γεγονός ότι η ΟΛΠ ΑΕ πραγματοποιούσε αυθαίρετες εργασίες κατεδάφισης επιβλήθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά πρόστιμο ύψους 79.224 €, κατά του οποίου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει ένσταση μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία 30 ημερών, ενώ διατάχτηκε και η διακοπή των εργασιών στην οικοδομή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά.

Για τις εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης αμιαντούχων υλικών επιβλήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Πειραιά πρόστιμο ύψους 60.000 €. Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί από την ΟΛΠ ΑΕ να καταθέσει σύμφωνα με τον νόμο εγγράφως τις απόψεις της εντός 5 ημερών, ενώ θα πρέπει να φροντίσει άμεσα για την ανάθεση των εργασιών ασφαλούς αποξήλωσης και απομάκρυνσης των αμιαντούχων υλικών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα