Μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στο Πέραμα

Υπουργείο Απασχόλησης
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 14:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και για την οικονομική στήριξη των οικογενειών των θυμάτων του εργατικού δυστυχήματος στο πλοίο «Friendshipgas» με οκτώ νεκρούς ανακοίνωσε η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλατζάκου δεσμεύτηκε για την άμεση οικονομική ενίσχυση με 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια που θρήνησε νεκρό και 5.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια τραυματία.

Ακόμη, προανήγγειλε την αναβάθμιση και την ενίσχυση των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου, την άμεση εγκατάσταση πλήρους στελεχωμένης κινητής μονάδας του ΙΚΑ στην περιοχή, την εξειδίκευση του προσωπικού της Ζώνης μέσω διαφόρων σχετικών σχολών που θα συμπεριλάβει από το Σεπτέμβριο ο ΟΑΕΔ στις ειδικότητές του, καθώς και ενημερωτικά σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο, σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «επιδερμικά» και «ελάχιστα» μέτρα και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να διασφαλιστεί απόλυτα η υγεία και η ασφάλειά τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (ΝΕΖ), την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν «γκρίζα ζώνη».

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στη ΝΕΖ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, ζητώντας τη μέριμνα της πολιτείας για τη διασφάλιση της υγείας στην εργασία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα