Πόλσον: Σε λίγους μήνες θα ξεπεραστεί το χειρότερο σημείο της κρίσης στην αγορά ακινήτων

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 21:38

Στην εκτίμηση πως η ομοσπονδιακή οικονομία θα ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο την τρέχουσα χρονιά προέβη ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Πόλσον. Πρόσθεσε όμως πως ο ρυθμός ανάπτυξης για όλο το τρέχον έτος «θα είναι μέτριος». Επίσης, προέβλεψε ότι «το χειρότερο σημείο της κρίσης» στην αγορά ακινήτων των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα «σε λίγους μήνες», από σήμερα, «θα έχει ξεπεραστεί».

«Είναι αντιμέτωπη με σοβαρές δυσκολίες η οικονομία μας (...) αυτές θα συνεχίσουν να 'βαρύνουν' πάνω στην οικονομία λίγο καιρό ακόμα, βραχυπρόθεσμα δηλαδή» ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «όλο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης της ομοσπονδιακής οικονομίας» θα αποδώσει τους καρπούς του.

«Από την αγορά ακινήτων απορρέει» ο σοβαρότερος και μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία μας, συμπλήρωσε, εκτιμώντας πως «ο αριθμός κατασχέσεων κατοικιών» έως την αρχή του (επόμενου) έτους 2009 «θα παραμείνει υψηλός». «Μήνες» όμως, «όχι έτη» θα αναμείνουμε, «πριν έλθουν τα καλύτερα» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα