Frigoglass: 4,7% πάνω τα κέρδη α’ εξαμήνου

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 09:25
UPD:09:33

Καθαρά κέρδη ύψους €42,6 εκατ., αυξημένα κατά 4,7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2007, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο η κατασκευάστρια επαγγελματικών ψυγείων Frigoglass.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 11,6% στα €79,5εκατ., ενώ τα λειτουργικά Κέρδη (EBIT) διαμορφώθηκαν στα €67,8εκατ., σημειώνοντας άνοδο 10,8%.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών, εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 16,5% στα €338,4εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, ανέφερε: «Κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2008, η Frigoglass συνέχισε να παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, ενώ οι αναπτυσσόμενες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται αντιστάθμισαν την μείωση των πωλήσεων που σημειώθηκε σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές».

Επιπρόσθετα, όπως τόνισε, η πλήρης ενοποίηση της SFA ενδυνάμωσε την ηγετική θέση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά ψύξης και παράλληλα με τις θετικές προοπτικές του τομέα της Κίνας, έθεσαν τη βάση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής της.

«Επιπλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η στρατηγικήαναδιοργάνωσης του κλάδου της Νιγηρίας, είχε ως αποτέλεσμα την αποεπένδυση από τις δραστηριότητες του PET και της TSG. Επομένως εστιαζόμαστε σχεδόν αποκλειστικά στην υαλουργία, όπου συνεχίζεται η δυναμική ανάπτυξη με αύξηση των πωλήσεων κατά 20%», πρόσθεσε ο κ. Διαμαντίδης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα