British Airways: Κάμψη κερδών κατά 90% στο α’ τρίμηνο χρήσης

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 09:38
UPD:09:50

«Βουτιά» 90% σημείωσε η κερδοφορία της British Airways, του βρετανικού αερομεταφορέα που σχεδιάζει να συγχωνευθεί με την ισπανική Iberia, στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, εξ αιτίας της εκτίναξης του κόστους αεροπορικών καυσίμων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 27 εκατ. στερλίνες (54 εκατ. δολάρια) στους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου, από 274 εκατ. στερλίνες που είχαν διαμορφωθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της BA στα 35 εκατ. στερλίνες. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 2,8% στα 2,26 δισ. στερλίνες.

«Είμαστε στο χειρότερο εμπορικό περιβάλλον το οποίο έχει αντιμετωπίσει ποτέ η βιομηχανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα Γουίλι Γουόλς, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομία, το δραματικό ράλι των τιμών πετρελαίου και η εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπληξαν σημαντικά την κερδοφορία της εταιρείας.

Αυτή την εβδομάδα η BA ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την ισπανική αεροπορική Iberia για μια μεταξύ τους συγχώνευση. Οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών εντάσσονται στις προσπάθειες που καταβάλουν οι αερομεταφορείς σε παγκόσμιο επίπεδο να περιορίσουν τις δαπάνες τους για αεροσκάφη, συντήρηση και προσωπικό.

Ο CEO της BA εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τη διενέργεια των συνομιλιών με την Iberia, τονίζοντας πως μια συμφωνία θα είναι θετική και για τις δύο εταιρείες, τους μετόχους και τους πελάτες τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα