Κινητοποιήσεις στην ΕΤΕ

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 12:57

Με κινητοποιήσεις και αγωγές αντιδρούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μη καταβολή επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους της τράπεζας για το μήνα Αύγουστο.

Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα «να πληρωθούν οι συντάξεις» οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της Εθνικής, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει στις τράπεζες της Αττικής για το ζήτημα αυτό ο σύλλογος υπαλλήλων της Τράπεζας.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στα γραφεία της ΟΤΟΕ με τη συμμετοχή του προέδρου της Ομοσπονδίας, Σ. Κούκου, και εκπροσώπων των συλλόγων υπαλλήλων και συνταξιούχων της Εθνικής, οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι πλήττονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ειδικότερα, ανέφεραν ότι δεν πληρώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις για το μήνα Αύγουστο με την αιτιολογία ότι τα διαθέσιμα δεν είναι επαρκή.

Οι συνδικαλιστές επιρρίπτουν ευθύνες σε κυβέρνηση και διοίκηση της τράπεζας με την οποία βρίσκονται σε αντιδικία για τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι ο Λογαριασμός Επικούρησης του Προσωπικού είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών εκ μέρους της τράπεζας και όχι εγγυημένων εισφορών, όπως η διοίκηση αναφέρει.

Το κόστος ένταξης

Αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά των συνδικαλιστών και για τον υπολογισμό του κόστους από την ένταξη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ σύμφωνα με το Νόμο 3371/05.

Η αναλογιστική μελέτη, η οποία ανατέθηκε για λογαριασμό της τράπεζας, αναφέρει ότι οι υποχρεώσεις ανέρχονται στο ύψος των 284 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνδικαλιστές με βάση αναλογιστική μελέτη που είχε κάνει το Ταμείο τους το 2005, αναφέρουν ότι το αναλογιστικό έλλειμμα σε βάθος 30 ετών είναι 2,2 δισ. ευρώ.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής έστειλε εξώδικο στον υπουργό Οικονομία και Οικονομικών, ζητώντας να μη ληφθεί υπόψη η μελέτη που έγινε για λογαριασμό της διοίκησης και να σταματήσει κάθε διαδικασία που πλήττει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην τράπεζα, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.45 έως τις 10.45 στο πρωί σε όλα τα καταστήματα της Εθνικής στο νομό Αττικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα