Διευρύνονται οι απώλειες στις αγορές πετρελαίου

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 13:17
UPD:13:19

Απώλειες άνω του ενός δολαρίου καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», υποχωρώντας κάτω από τα 123 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ ενέτειναν τις ανησυχίες για εξασθένηση της ζήτησης πετρελαίου.

Στις 12.30’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση 1,47 δολαρίων στα 122,61 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εμφάνισε απώλειες 2,69 δολαρίων το βαρέλι.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 1,54 δολάρια στα 122,44 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο – η οποία διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα του αναμενόμενου – και την αύξηση των ανέργων, έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της ζήτησης πετρελαίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, κατά τη γνώμη μου, ότι η παγκόσμια οικονομία θα βυθισθεί περαιτέρω σε ύφεση, επηρεάζοντας ανάλογα και τη ζήτηση για πετρέλαιο», ανέφερε ο αναλυτής της MF Global Ρόμπερτ Λάφλιν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα