Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 15:45
UPD:16:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, με τις εντάξεις 24 ταμείων και κλάδων σε πέντε υφιστάμενα. Για την επίτευξη του στόχου εκδόθηκαν πάνω από 80 διοικητικές πράξεις που αφορούν κατανομή πόρων και μεταφορά αρχείων και προσωπικού.

Επίσης, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες εξελέγησαν από τις επιτροπές που προβλέπει ο νόμος.

Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά κατά την επίσκεψή της στον ΟΑΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έγκαιρη, όπως ανέφερε, ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μεταρρύθμισης αλλά και για τη συνολική της πορεία.

«Η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, διότι για ό,τι δεσμευτήκαμε απέναντι στους πολίτες το πραγματοποιούμε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, για τις οποίες δεσμευτήκαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το επόμενο ραντεβού είναι την 1η Οκτωβρίου οπότε ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση με την ενοποίηση των 133 κλάδων και ταμείων σε 13 ταμεία.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πιθανότητα κατάρρευσης των ελλειμματικών ταμείων, η κ. Πετραλιά είπε πως ο λόγος που οδήγησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι η μεγάλη παθογένεια του συστήματος που συσσωρεύτηκε για πάρα πολλά χρόνια, ενώ διαβεβαίωσε ότι το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, καθώς «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις συντάξεις και καλύπτονται όλα τα ελλείμματα των ταμείων».

Και ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καταβληθούν συντάξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος να «βουλιάξει» το ΙΚΑ απάντησε, μεταξύ άλλων, πως ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι η καλύτερη διαχείριση σε επίπεδο διοίκησης των ταμείων και των χρημάτων των ασφαλισμένων.

Η υπουργός Απασχόλησης συναντήθηκε με το προεδρείο του ΙΚΑ, ενώ είχε και εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας των Δημόσιων Υπαλλήλων Γεράσιμο Θωμόπουλοτο Ταμείο.

Το πρωί, έξω από το κτίριο του Ταμείου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για την ενοποίηση των ταμείων, από το Συντονιστικό των εργαζομένων των ΟΤΑ Λεκανοπεδίου Αττικής.

Διαμαρτυρίες για τα «τεράστια» προβλήματα που προκύπτουν από την ενοποίηση των ταμείων, εξέφρασαν στον ΟΑΕΕ και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των εργαζομένων του πρώην ΤΕΒΕ και του πρώην ΤΑΕ.

Οι πρώτες ενοποιήσεις

Στη πρώτη φάση της Ασφαλιστικής μεταρρύθμισης πραγματοποιούνται οι εντάξεις- ενοποιήσεις:

· ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Εντασσόμενοι Φορείς

Κλάδος Σύνταξης

ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΤΑΠ Ασφ. Εταιρ. «Η Εθνική»

ΤΣΠ - Εθνικής Τράπεζας, ΤΑΠ-ΟΤΕ

ΤΑΠ-Τραπ. Ελλάδος, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ

ΟΑΠ-ΔΕΗ (Αυτοτελής Τομέας)

Κλάδος Υγείας

Κλ. Υγείας ΤΑΞΥ

Κλ. Υγείας ΤΑΠΕΑΠ Ιπποδρομιών

· ΟΑΕΕ: Εντασσόμενοι Φορείς

Κλάδος Σύνταξης

Ταμ. Πρόνοιας Ξενοδόχων

ΤΑΝΠΥ

ΤΑΠΕΑΠ Ιπποδρομιών (Αυτοαπασχολούμενοι)

Κλάδος Υγείας

Ξενοδόχοι

Ναυτικοί Πράκτορες

Κλάδος Επικούρησης (Νέος Κλάδος)

ΤΕΑ Αρτοποιών

Ταμ. Επικ. Ασφ. & Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.

· ΤΕΑΔΥ: Εντασσόμενοι Φορείς

Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης

Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ο Κλάδος Επικούρησης)

Ειδικός Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Ν.Π.Δ.Δ.

· ΤΠΔΥ

Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού Εμπορικών, Βιομηχανικών, Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων του Κράτους.

Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Οι Κλάδοι Πρόνοιας)

Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ταμείου Νομικών (Οι Κλάδοι Πρόνοιας).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα