ΠΑΣΟΚ: Αδιέξοδες και αναποτελεσματικές ενοποιήσεις Ταμείων

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 20:39
A- A A+

Bολές κατά της κυβέρνησης για τις πρώτες ενοποιήσεις Ταμείων, εξαπέλυσε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η κυβέρνηση σήμερα προχωρεί σε αδιέξοδες και αναποτελεσματικές ενοποιήσεις Ταμείων, χωρίς σχέδιο, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς προοπτική, χωρίς ασφαλιστική λογική» αναφέρει σε δηλώσή της και προσθέτει πως με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ενοποιήσεις διογκώνεται «η ήδη προβληματική συσσώρευση ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά Ταμεία».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρει ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των ενοποιήσεων, με βάση αναλογιστικές μελέτες, εκτενή κοινωνικό διάλογο, και επαρκές διάστημα προσαρμογής, «έτσι ώστε η λειτουργικότητα και βιωσιμότητα τους να εξασφαλίζεται, η εναρμόνιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων να έχει δεκαετή και πλέον ορίζοντα, και να μην προκαλεί ανατροπές και κοινωνικές αδικίες».

Παράλληλα, καλεί την υπουργό Απασχόλησης να δώσει άμεσες λύσεις για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων, που από Δευτέρα θα υποστούν επιπλέον ταλαιπωρία, όπως υποστηρίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή