Σερβία: Εως τον Σεπτέμβριο η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Nis

Στο πλαίσιο της ενεργειακής συμφωνίας για την πώλησή της στη ρωσική Gazpromneft
Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 10:54

Εως τις αρχές του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτίμησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Σερβίας, NIS, από την εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας, Νέμποϊσα Τσίριτς.

Η αποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας εντάσσεται στους όρους της ενεργειακής συμφωνίας για την πώληση της σερβικής εταιρίας στη ρωσική Gazpromneft (θυγατρική της Gazprom).

Ο κ. Τσίριτς χαρακτήρισε την ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών θετική για την οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας, ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις, υπό εξέλιξη, διαπραγματεύσεις των ομάδων εργασίας Σερβίας - Ρωσίας, που συστάθηκαν τον περασμένο μήνα με σκοπό να μελετήσουν και να επεξεργαστούν τους όρους της ενεργειακής συμφωνίας, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα αμοιβαία αποδεκτό σχέδιο για το μέλλον της NIS.

Στη σερβική ομάδα εργασίας επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Μλάντζαν Ντίνκιτς, ενώ συμμετέχουν άλλοι τρεις υπουργοί και σύμβουλος του Σέρβου προέδρου.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα