Μυτιληναίος: Σύναψη ομολογιακού έως 465 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 10:58

Στη σύναψη πενταετούς κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 465 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο κυμαινόμενο υπολογιζομένου επί τη βάσει EURIBOR προσαυξημένο με περιθώριο 0,85% ετησίως, προέβη ο όμιλος Μυτιληναίου.

Η εταιρεία αποφάσισε την έκδοση του δανείου «με σκοπό την εξασφάλιση των απαραίτητων τραπεζικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδιασμού αλλά και την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων».

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, το δάνειο θα καλυφθεί από τις ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS AE, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., BAYERISCHE HYPO- UND VEREINSBANK AG, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., HSBC BANK PLC και ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙA.

Συντονιστής έκδοσης είναι η EUROBANK EFG TELESIS FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων και Πληρεξούσιος Καταβολών είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.

«Η έκδοση του Δανείου επιτρέπει τη σημαντική μείωση του ετήσιου χρηματοοικονομικού κόστους διασφαλίζοντας παράλληλα τα απαραίτητα κεφάλαια για την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδιασμού, με την συμμετοχή των κυριότερων Ελληνικών και Ξένων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Τραπεζική αγορά», καταλήγει ο όμιλος στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα