Εως 25/8 προσφορές για το 5% των αεροδρομίων Κονστάντζας και της Τιμισοάρας

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 09:21

Στις 25 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την είσοδο στο ρουμανικό χρηματιστήριο των αεροδρομίων της Κονστάντζας και της Τιμισοάρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου στο Βουκουρέστι (BVB), το ρουμανικό υπουργείο Μεταφορών διαθέτει προς πώληση ποσοστό 5% του πακέτου των μετοχών του διεθνούς αεροδρομίου Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου (Κονστάντζα) και αντίστοιχο ποσοστό των μετοχών του διεθνούς αεροδρομίου Τράιαν Βαία (Τιμισοάρα).

Οι προσφορές για την αγορά του πακέτου μετοχών του αεροδρομίου στην Κονστάντζα θα ανοιχτούν στις 27 Αυγούστου, ενώ για το αεροδρόμιο στην Τιμισοάρα θα ανοιχτούν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στη διαδικασία υποβολής προσφορών μπορούν να συμμετέχουν χρηματο-οικονομικές και επενδυτικές εταιρείες, πιστωτικοί οργανισμοί, επιχειρηματίες, αλλά και συνδικάτα, που έχουν εγγραφεί στην αρμόδια επιτροπή για τις αγοραπωλησίες μετοχών (CNVM).

Το υπουργείο Μεταφορών ελέγχει οκτώ εταιρείες, με συμμετοχή στο μετοχικό πακέτο και του δημόσιου φορέα κρατικής περιουσίας, ενώ έχει το δικαίωμα από το νόμο, για τη διάθεση μετοχικού πακέτου 5%, σε ιδιώτες.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agepres



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα