Allianz: Αναθεωρεί τον στόχο για την ετήσια κερδοφορία

Μειωμένα κατά 29% τα κέρδη β' τριμήνου
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 09:24
UPD:14:26

Σε αναθεώρηση του στόχου του για την ανάπτυξη της κερδοφορίας στο σύνολο του έτους προχώρησε ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Ευρώπης Allianz, καθώς οι απώλειες στην Dresdner Bank οδήγησαν σε πτώση των κερδών του στο δεύτερο τρίμηνο κατά 29%.

H διοίκηση της Allianz εκτιμά πως οι συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές θα παραμείνουν δύσκολες καθ‘ όλη τη διάρκεια του 2009, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος της για ετήσια αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας της κατά 10% «δεν μπορεί παρά να αναθεωρηθεί».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μίκαελ Ντίκμαν, στο υφιστάμενο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τα κέρδη.

Η Allianz διενεργεί αυτή την περίοδο συνομιλίες για την πώληση της Dresdner Bank και της μονάδας χρηματιστηριακών συναλλαγών Dresdner Kleinwort, όπου η εταιρεία εμφάνισε ζημίες για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο έπειτα από διαγραφές 502 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη του ασφαλιστικού ομίλου υποχώρησαν στα 1,5 δισ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 1,26 δισ. ευρώ που προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές. Τα συνολικά έσοδά του διαμορφώθηκαν στα 22 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 9,5%.

Οι ζημίες της Dresdner, την οποία απέκτησε ο όμιλος το 2001, ανήλθαν στα 566 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα