Ανοδος περίπου τεσσάρων δολ. για το «μαύρο χρυσό»

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 22:01

Ανοδο περίπου τεσσάρων δολαρίων σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης των ΗΠΑ -της μεγαλύτερης καταναλώτριας στον κόσμο- μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αργό ανήλθε στα 116,88 δολάρια (στις 20:35 ώρα Ελλάδος). Την Πέμπτη το αμερικανικό αργό είχε υποχωρήσει σε χαμηλό τριών μηνών (στα 112,31 δολ.) λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση του μαύρου χρυσού. Και στο Λονδίνο, το μπρεντ κατέγραψε άνοδο της τάξεως των 3,40 δολ. και διαμορφώθηκε στα 114,55 δολ.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (Energy Information Administration) τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια, αρκετά παραπάνω από τη μείωση κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές. Εξάλλου, και τα αποθέματα προϊόντων διύλισης - που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης- παρουσίασαν μη αναμενόμενη μείωση.

Επιπλέον, η EIA ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 200.000 βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα