Altec: Απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 10:19

Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προήλθε μετά από δελτίο τύπου του ΟΤΕ της 22/8/2008 και από την ανακοίνωση της Altec η διοίκηση της τελευταίας αναφέρει τα εξής:

«α) Το ποσοστό της χωρητικότητας του συνόλου των κυκλωμάτων διασύνδεσης τηλεφωνίας της θυγατρικής μας εταιρείας Altec Telecoms ΑΕ, που διεκόπησαν από τον ΟΤΕ, ανέρχονται περίπου στο 85% σε όλη την επικράτεια. Η διασύνδεση με ADSL έχει διακοπεί κατά 75%, ενώ έχουν διακοπεί 10 υπεραστικά μισθωμένα κυκλώματα (backbone) καθώς και το ΑΙΧ (Εθνικό Internet) το οποίο έχει διακοπεί κατά 80%.

β) δεδομένου ότι η θυγατρική μας εταιρεία Altec Telecoms ΑΕ, προτίθεται εντός των ημερών να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, αναμένεται η ενεργοποίηση των κυκλωμάτων από την πλευρά του ΟΤΕ και ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς αρνητικά τόσο για την Altec Telecoms όσο και για τον Όμιλο γενικότερα.

Παρά ταύτα, ακόμα και αυτή η μικρής διάρκειας διακοπή των κυκλωμάτων είναι παράνομη και καταχρηστική, δημιουργώντας σοβαρό πλήγμα στην εικόνα και φήμη της επιχείρησής μας, βλάβη της οποίας θα αξιώσουμε την αποκατάσταση με κάθε νόμιμο μέσο.

γ) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Altec Telecoms ΑΕ προς τον ΟΤΕ κατά την 22/8/2008, ανέρχονται σε ευρώ 6,8 εκ. Το υπόλοιπο του ρυθμισθέντος ποσού με την από 26/10/2007 σύμβαση, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των ευρώ 4,6 εκ. και η εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη ρύθμιση την 31/8/2009. Οι αμφισβητούμενες από την εταιρεία μας οφειλές για τις οποίες ο ΟΤΕ δεν διαθέτει κανένα τεκμηριωτικό έγγραφο και ως εκ τούτου είναι παντελώς ανύπαρκτες, ανέρχονται στα ευρώ 7,5 εκ.

Εντός των επόμενων ημερών θα διαπραγματευθούμε ρύθμιση για την αποκατάσταση των λειτουργιών της εταιρείας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή των κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ. Η καταχρηστική συμπεριφορά του ΟΤΕ να χρησιμοποιεί αθέμιτα τη δεσπόζουσα και μονοπωλιακή του σε ορισμένες περιπτώσεις θέση, μας εξαναγκάζει να προβούμε σε καταβολές ακόμη και ανύπαρκτων οφειλών.

Πάντως για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας θα χρησιμοποιηθούν και κυκλώματα άλλων παρόχων όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα