Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 07:19

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την υποχώρηση της τιμής των μετάλλων και του αργού πετρελαίου ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας και των αεροπορικών εταιρειών περιορίζοντας τις ζημίες για τις προμηθεύτριες πρώτων υλών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 123,13 μονάδες στις 10:37 π.μ. στο Τόκυο μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 2,1%. Περισσότερες από τρεις μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σε κάθε δύο που σημείωναν απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 22% φέτος καθώς οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο εμφάνισαν ζημίες πλέον των 500 δισ. δολ. από την αγορά πιστώσεων και η οικονομική ανάπτυξη συρρικνώθηκε.

Ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,6% φθάνοντας στις 12.909,73 μονάδες. Περιορισμένη ήταν η άνοδος των μετοχών μετά τη χθεσινή παραίτηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φουκούντα.

Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας. Σήμερα ο Standard & Poor's 500 Index σημείωνε άνοδο 0,2%.

Πτωτικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου κατά 4,2% φθάνοντας στα 110,60 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τεσσάρων μηνών μετά τη μείωση της έντασης του τυφώνα «Gustav» που περιόρισε τις ανησυχίες για την πρόκληση μεγάλων ζημιών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τα διϋλιστήρια. Προσφάτως το αργό διαπραγματεύθηκε στα 111,10 δολ. το βαρέλι.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε χθες 2,4%, τα χαμηλότερα επίπεδα σε δύο εβδομάδες. Ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 1,7%, ο χαλκός 2,7% και το νικέλιο υποχώρησε 4,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα