Κριτική ΚΕΕΕ για τα φορολογικά μέτρα

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 15:28

Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη πρέπει να αναζητηθούν προς τους έχοντες και όχι προς τους οικονομικά ασθενέστερους μικρομεσαίους επιτηδευματίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γεώργιος Κασιμάτης με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «με βάση το άρθρο 14 της εισηγητικής έκθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΟ διαπιστώνεται ότι, εν αντιθέσει με όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα από επίσημες Κυβερνητικές πηγές, ο φόρος που εισπράχθηκε από τους επιτηδευματίες το παρελθόν έτος (Δ’ και Ζ’ πηγή) είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 1748,11 ευρώ ανά επιτηδευματία-φυσικό πρόσωπο, έναντι 961,54 για κάθε μισθωτό, πράγμα που σημαίνει ότι αναγόμενο στην φορολογική κλίμακα το δηλωθέν εισόδημα των επιτηδευματιών είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 25.000 ευρώ».

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ καλεί τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη «να μελετήσει τα στοιχεία που το ίδιο το Υπουργείο παρέχει, πριν προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που στρεβλώνουν το σκοπό για τον οποίο εισάγονται».

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος επαναλαμβάνει την θέση της ότι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση άσκησης οικονομικής πολιτικής σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Κασιμάτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα