Διοικητική διάρθρωση στην Eurobank EFG Χρηματιστηριακή

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 15:25

Ο κ. Βίκτωρ Ασσέρ μετά από χρόνια προσφοράς και επιτυχημένης συνεργασίας με τον Όμιλo Eurobank EFG, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank EFG Χρηματιστηριακή και να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Όμιλο Eurobank EFG από τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και του Ειδικού Συμβούλου σε θέματα κεφαλαιαγοράς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Β. Ασσέρ ηγήθηκε επί σειρά ετών της «Eurobank EFG Χρηματιστηριακή» και υπήρξε βασικός συντελεστής στη δημιουργία μίας ισχυρής, σύγχρονης και κερδοφόρας χρηματιστηριακής εταιρείας με ηγετική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Ανδριανόπουλος, μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο κ. Ν. Ανδριανόπουλος εργάζεται στον Όμιλο Eurobank EFG από το 1990. Από το 2002 έως το 2004 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Eurobank EFG Χρηματιστηριακή και από το 2004 τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια εταιρεία. Προηγουμένως είχε διατελέσει Deputy Treasurer στη Eurobank EFG.

Καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Stuart Harley με κύρια ευθύνη τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας και τη στρατηγική διεύρυνσης της παρουσίας της στο εξωτερικό. Ο κ. S.Harley έχει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρία στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και στη διαπραγμάτευση διεθνών μετοχών εργαζόμενος για μεγάλες διεθνείς τράπεζες.

Ο κ. S. Harley ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Schroders το 1990 όπου δημιούργησε το τμήμα μετοχών των αναπτυσσόμενων αγορών για τις αγορές της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μέσα στα επόμενα χρόνια ανέπτυξε τις εργασίες των αναπτυσσόμενων αγορών, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο σε προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην Πολωνία και την Ουγγαρία. Μετά την εξαγορά της Schroders από τη Citigroup, ο S. Harley συνέχισε να είναι επικεφαλής των αναπτυσσόμενων αγορών της Citigroup στο Λονδίνο, όπου ανέπτυξε τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες του ομίλου στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Από το 2003 ξεκίνησε και ανέπτυξε με επιτυχία την επενδυτική τραπεζική και τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες της Citibank στη Ρωσία . Είναι Βρετανός υπήκοος και κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Παράλληλα, ο μέτοχος θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας από 7μελές να γίνει 9μελές και η σύνθεσή του μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις των Αρχών θα διαμορφωθεί ως εξής:

• Πρόεδρος: N. Kαραμούζης

• Αντιπρόεδρος: B. Ασσέρ

• Αντιπρόεδρος: K.Mητρόπουλος

• Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος: N. Aνδριανόπουλος

• Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος: S. Harley

• Mέλος: Φ. Καραβίας

• Μέλος: Δ. Αρχοντίδης

• Μέλος: Iσ. Πάσσας

• Μέλος: Δ. Πολίτης



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα