Coca-Cola: Προσφορά 2,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της Huiyuan Juice

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 07:04
UPD:09:31

Προσφορά ύψους 17,9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε μετρητά, για την εξαγορά της China Huiyuan Juice Group, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής νωπών χυμών φρούτων της Κίνας, κατέθεσε η μεγαλύτερη εταιρεία πραγωγής αναψυκτικών στον κόσμο, Coca-Cola, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο.

Η Atlantic Industries, σκέλος της Coca-Cola, προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία παραγωγής χυμών προς 12,20 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή και θα αγοράσει όλα τα ανταλλάξιμα ομόλογα της εταιρείας, ανέφερε σήμερα με έγγραφό της προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η Huiyuan Juice.

Το προσφερόμενο ποσό είναι τριπλάσιο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των μετοχών της κινεζικής εταιρείας στις 29 Αυγούστου στα 4,14 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσής της. Η κινεζική εταιρεία έχει απωλέσει φέτος περίπου το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας.

«Η Coca-Cola Company εκτιμά ότι θα χρησιμοποιήσει την εξειδίκευσή της ως η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών στο κόσμο για να αναπτύξει περαιτέρω το σήμα της Huiyuan Juice», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα