Αυστραλία: Στο 0,3% η οικονομική ανάπτυξη

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 07:17

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Αυστραλίας αυξάνοντας τις εικασίας ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα μειώσει και πάλι τα βασικά επιτόκια δανεισμού μετά τη χθεσινή μείωση την πρώτη από το 2001.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% από το πρώτο τρίμηνο όταν είχε αυξηθεί 0,7% (αναθεωρημένα στοιχεία) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Κατά μέσον όρο 23 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ θα σημείωνε άνοδο 0,4%. Η οικονομία σε σύγκριση με πέρυσι αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7%.

Το δολάριο της Αυστραλίας διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα σε ένα έτος. Η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε χθες τα επιτόκια από τα υψηλότερα επίπεδα 12 ετών κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο 7%.

Το νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 83,10 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:52 μ.μ. στο Σύδνεϋ από 83,21 σεντς πριν την ανακοίνωση του ΑΕΠ. Από τις 30 Ιουνίου το νόμισμα έχει υποχωρήσει 14% και είχε τις χειρότερες επιδόσεις από τα 17 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων διετούς διάρκειας υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, ποσοστό 0,02%, στο 5,67%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα