ΕΧΑΕ: 5ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών

11-12 Σεπτεμβρίου 2008
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 11:56

Ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια για πέμπτη συνεχή χρονιά οργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στο Porto Carras στη Χαλκιδική.

Στόχος του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Κεφαλαιαγορών είναι να αναδειχτούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στα χρηματιστήρια της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν εισηγμένες εταιρίες από τις συμμετέχουσες αγορές και θεσμικοί επενδυτές που θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με στελέχη των εταιριών αυτών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 200 άτομα από 12 διαφορετικές χώρες. Στελέχη της ανώτατης διοίκησης των χρηματιστηρίων της Αιγύπτου, Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Ιορδανίας, Κροατίας, Κύπρου, Μαυροβουνίου, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Τουρκίας θα παραβρεθούν στο Συνέδριο, ενώ παράλληλα 20 εισηγμένες εταιρίες από τις αγορές αυτές, θα παρουσιάσουν τη στρατηγική και τα επενδυτικά τους πλάνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τη διασύνδεση των αγορών και παρουσιάσεις των χρηματιστηρίων που συμμετέχουν. Η κάθε χώρα θα έχει μια ώρα για την παρουσίαση της αγοράς της. Το πρώτο εικοσάλεπτο θα παρουσιάζει το χρηματιστήριο και στη συνέχεια θα παρουσιάζουν μία ή δύο εισηγμένες εταιρείες της συγκεκριμένης αγοράς. Στο περιθώριο του συνεδρίου, οι εισηγμένες εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατζέντα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Κεφαλαιαγορών διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει 3 θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, τα οποία θα αναπτύξουν ειδικοί του είδους. Συγκεκριμένα, ο κύριος Tony Raw, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του FTSE για την περιοχή θα μιλήσει για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν τα χρηματιστήρια, προκειμένου να συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα κατάταξης των αγορών. Ο κύριος Tomas Kindler, Διευθύνων Σύμβουλος της Link Up Markets θα παρουσιάσει τη νέα κοινοπραξία εκκαθάρισης συναλλαγών, στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Αποθετήριο ως ιδρυτικό μέλος και ο κύριος Parm Sangha, Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της CISCO θα τονίσει την ανάγκη για επενδύσεις των χρηματιστηρίων σε τεχνολογία, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στη διεθνή οικονομική σκηνή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα