Προκήρυξη διαγωνισμού για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 15:10

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΟ η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κοινοπραξία που θα αναλάβει την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μέσω της διαδικασίας των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 389 εκατ. ευρώ.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 47.000 τετραγωνικών μέτρων και θα έχει δυναμικότητα 400 κλινών (για τις Παιδιατρικές Νοσηλευτικές μονάδες 192 κλίνες, για τις χειρουργικές μονάδες 96, για τις ειδικές μονάδες θεραπείας 24, για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας 63 και για τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας 25 κλίνες).

Η κοινοπραξία που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό θα αναλάβει τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, την τεχνική διαχείριση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, καθώς και τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη συντήρηση τεσσάρων κτιρίων, εκ των οποίων τα τρία θα λειτουργήσουν από το Δήμο Μίκρας ως πολιτιστικοί ή εμπορικοί χώροι, ενώ το τέταρτο κτίριο θα λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός.

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του δημοσίου και του ιδιώτη ή των ιδιωτών θα είναι 30 χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα